A pattanás eltüntetése azonnal? A pattanás ellen is inkább a hosszú távú, helyes bőrápolás a legcélravezetőbb megoldás.

Pattanás ellen mi a legjobb ellenszer? Semmiképpen nem a pórusokat eltömítő, a piros dudorokat csak ideig-óráig elfedő, a zsíros bőr verejtékezését gátló sminkelés! A pórusok elzáródása ugyanis pont a gyulladás okozója, a tökéletes „vakolat” pedig tovább súlyosbítja a felszín alatt húzódó problémát!

Vissza-visszatérő piros, viszkető foltok, száraz, feszülő bőr, időről-időre fellángoló bőrgyulladás. Időnként szinte elviselhetetlen viszketés. A pillanatnyi enyhülést hozó vakarás után még pirosabb, kisebesedő, berepedező bőr. A kiszáradt kéz sebeit csípő kézkrémek, vég nélküli válogatás a drogériák polcain egy enyhülést hozó, a száraz bőrtüneteket és a viszketést csökkentő krémért vagy testápolóért. Önnek is ismerősek ezek a panaszok? A kiszáradásra hajlamos bőr csökkent védelmi funkciója miatt a bőr sérülékenyebbé válik, így kialakul a viszketés-vakarás-gyulladás-viszketés-vakarás ördögi köre, melynek kezelését még a testápoló krémek nagy választéka sem feltétlenül könnyíti meg. Pedig a bőr a szervezet első számú védelmi vonala a káros külső hatásokkal szemben, ezért az érzékeny, száraz, ekcémára hajlamos bőrűeknél a megfelelő bőrápolás nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is kiemelt fontosságú.

Önnek is ismerős az az érzés, amikor egy rovarcsípés, kiütés vagy egyéb bőrsérülés miatt bőre kibírhatatlanul viszket és úgy érzi, egyedül egy kiadós megvakarás hozhatna enyhülést? Megesett már, hogy ilyenkor jólesően, alaposan megvakarta a piros duzzanatot, ami ettől még nagyobb, még vörösebb lett és még jobban viszketett? Esetleg ki is sebesedett a vakarástól? A szúnyogcsípés, rovarcsípés, csalánkiütés, napégés vagy a bőr nagyfokú kiszáradása miatt fellépő, tűrhetetlen viszketés ellen létezik megoldás! Viszketés elleni krém alkalmazásával hatékonyan csökkentheti a kellemetlen panaszokat.