A legegyszerűbb mozdulatokat is ellehetetlenítő vagy éppen az éjszakai pihenés idején jelentkező kínzó ízületi fájdalom nemcsak testileg, de lelkileg is megviseli a betegeket. Aki rendszeresen küzd az ízületi fájdalommal, az tudja csak igazán, mit nem adna azért, hogy a fájdalomtól szabaduljon. Hát még, ha valamilyen természetes megoldást találna a fájdalom enyhítésére!

A kínzó ízületi fájdalom nemcsak a mindennapi munkavégzést, de még az éjszakai pihenést is megkeserítheti. A fájdalomérzet gyakran mozgáskorlátozottsághoz, a bezártság pedig állandó lehangoltsághoz vezet. Szerencsére a megszokott életvitel fenntartását a fájdalomcsillapítók mellett egyre több természetes ízületvédő, porcerősítő készítmény is segíti.

A kor előrehaladtával sokan panaszkodnak arra, hogy rendszeresen fáj a hátuk, a válluk, a lábuk vagy a derekuk. Itt fáj, ott fáj, egyre nehezebb reggel elindulni, egyre jobban esik leülni végre a tévé elé. Ne fogadja el, hogy 50, 60 vagy akár 70 éves korára elveszíti mozgékonyságát és kénytelen hozzászokni a mozgásszervi fájdalmakhoz is! A rendszeres testmozgás mind a fizikai mind a lelki egészség szempontjából az évek múltával egyre fontosabb. Az izom- és ízületi fájdalmakat csillapító gyógynövénykrémek segítségével felveheti a harcot a hátfájás, a vállfájdalom, az izommerevség, a porckopás, ízületi gyulladás, vagy egyéb krónikus neurológiai vagy reumatológiai megbetegedések okozta fájdalomérzet ellen. A patikákban többféle izomlazító, fájdalomcsillapító, sőt gyulladáscsökkentő hatású gyógynövénykrém kapható, melyek használata a jobb közérzet biztosítása mellett a mindennapi mozgást is jelentősen megkönnyítheti.