Kisgyerekes családokban a legnépszerűbb nyaralási célpont a vízpart, ahol a homokos tengerparton, vagy a sekély tóparti vizekben egész nap pancsolnak, építenek a picik. A víztükör és a homok is visszaveri a napfényt, mindkettő fokozza az UV-sugárzás intenzitását, miközben a partmenti sekély víz pont az a hely, ahová egész nap odasüt a nap! Nincs más megoldás: egy jó minőségű naptej babáknak való változatára nekik is szükségük van.

A kisgyerekek bőre sokkal vékonyabb, mint a felnőtteké, jóval hamarabb leégnek, ezért különös odafigyeléssel kell védeni őket a napsugárzás káros hatásaitól. Ráadásul a sorozatos gyerekkori leégéseket a bőr nem felejti el: akár egy évtizedekkel később jelentkező bőrrák kialakulásához is hozzájárulhatnak.

Kategória: Naptej, fényvédő

A csecsemők és kisgyermekek bőre sokkal vékonyabb, mint a felnőtteké, ezért hamarabb leégnek. Ráadásul a kisgyerekek egyáltalán nem tudnak magukra vigyázni, hosszú órákat képesek önfeledten játszva eltölteni a tűző napon. A gyermekkori leégések felnőttkorra összeadódva akár bőrrák kialakulásához is vezethetnek, ezért gyermekkorban különösen fontos az UV-sugárzás káros hatása elleni maximális védelem. Az érzékeny bababőr megóvását a leégés ellen legjobban a megfelelő baba naptej biztosítja.

Kategória: Naptej, fényvédő