A hajhullás ellen számos hajerősítő vitamin, hajnövesztő pakolás, hajhullás elleni sampon, illetve egyéb hajhullás elleni szerek széles választéka kapható. Ennek oka a kereslet jelentős növekedése: ahogy egyre inkább felértékelődik a fiatalos külső megőrzése, úgy egyre több ember számára jelent gondot az idő előrehaladtával sokaknál fellépő kopaszodás. A hajhullás okai igen sokfélék lehetnek: különböző belgyógyászati kórképek, gyógyszeres kezelések, gyulladások, fertőzések, illetve számos esetben genetikai tényezők is okozhatnak tartós vagy átmeneti hajvesztést. Bár az öröklött kopaszodás ellen jelenleg a hajbeültetés az egyetlen megoldás, a hajhullás okai sok esetben jól kezelhetők.

Kategória: Hajhullás ellen

A kölessel manapság legtöbben gyerekkorukban, a népmesék hallgatása során találkoznak először és utoljára. Nem véletlenül szerepel gyakran a népmesékben is: a köleskása évezredeken keresztül szolgált az emberek mindennapi eledeléül – pedig akkoriban még nem is sejtették, hogy a köles sokkal több, mint egy egyszerű gabona. A reggeli köleskása elfogyasztása erőt adott a munkához a földeken. Gondoljanak bele: mennyi energiát ad két üres zsemle reggelire akár csak az irodai ülőmunkához? Nem sokat. A köles teljes értékű fehérjét tartalmazó gabona – ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy a régi emberek alapvető táplálékaként megbízható erőforrást jelentett az egész napos nehéz fizikai munkához is.

Kategória: Hajhullás ellen

Egészségének megőrzésére, a téli-tavaszi vitaminhiányos időszakokban, legyengült fizikai állapotban, a bőr, a haj és a körmök töredezése esetén, illetve hajhullás ellen fogyasszon búzacsírát! A búzacsíra a legősibb természetes hajnövesztő, a hajnövekedést serkentő vitaminok és ásványi anyagok jelentős részét tartalmazza, ráadásul akár otthon is egyszerűen termeszthető.

Kategória: Hajhullás ellen

A haj élettani funkciói – azaz a koponya védelme az időjárás viszontagságaival szemben – napjainkban háttérbe szorultak, mégis mindenki dús, fényes hajkoronát szeretne azért, hogy vonzó legyen. A haj állapota tükrözi viselőjének társadalmi szerepét, önbecsülését, igényességét – az ápolt, szép hajviselet nemcsak a párválasztásnál, de a munkahelyi előmenetelben, álláskereséskor, mindennapi versenyhelyzetekben is előnyt jelent. A hajviselet megítélésében is egyre nagyobb befolyásra tesz szert a médiumok közvetítette lobogó sörényű szépségideál. A kóros hajhullással küzdőkre pedig egyre nagyobb nyomás helyeződik, hogy elfedjék, vagy még inkább megoldják és elfeledjék ezt a nehezen elfogadható állapotot.

Kategória: Hajhullás ellen