Önnek mi jut eszébe először a zabról? Legtöbbeknek a lóeledel! Ha azonban jobban belegondol, a takarmányt ropogtató lovak fényes szőre, a szélben lobogó dús, csillogó sörénye is megjelenik szemei előtt! A zabpehely rendszeres fogyasztásának az egészségre gyakorolt előnyös hatásait felsorolni is nehéz, ráadásul a bőr- és hajápolás terén is egyre nagyobb szerepet kapnak a zab kiváló tulajdonságai. Hogyan hathat a zab a bőrre, a hajra, az érrendszerre, az emésztőrendszerre és az általános egészségi állapotra egyaránt?

Kategória: Hajnövesztés

A korpásodás oka lehet a fejbőr túlzott mértékű kiszáradása, zsírosodása vagy gyulladása mellett jelentkező gombásodás, de az is könnyen előfordul, hogy bizonyos hajápoló termékek gyakori, közvetlen érintkezése a fejbőrrel váltja ki a kellemetlen tüneteket. A vállakra hulló száraz vagy zsíros korpa mindenképpen ápolatlan hatást kelt, szerencsére a megfelelő korpásodás elleni sampon segítségével a korpásodás gyorsan megszüntethető.

Kategória: Korpás haj

A korpa ellen házilag védekezni nem könnyű. Mivel a korpásodást leggyakrabban a fejbőr gombás fertőzése vagy a fejbőr gyulladásos elváltozásai okozzák, általában olyan kezelésre van szükség, amely megszünteti a gyulladásos tüneteket, illetve meggátolja a fejbőrön egyébként is jelen lévő gombák elszaporodását. A korpa ellen házilag bevethető megoldások a zsíros vagy éppen nagyon száraz fejbőr okozta korpásodásra nyújthatnak megoldást.

Kategória: Korpás haj

A korpás haj, illetve a korpás fejbőr kialakulásának pontos oka ismeretlen. Akinek a fejbőre korpásodásra hajlamos, hosszan tartó, erős stresszel járó élethelyzetekben nagyobb eséllyel tapasztalhatja a tünetek kiújulását.

Kategória: Korpás haj

Az Ön hajának színe, állaga, vastagsága, mennyisége egyedülálló! Vagyis nincs két „hajszálra egyforma” haj. Hajának jellemzőit a genetikai adottságokon túl a külső környezeti hatások, az Ön életmódja, táplálkozási, tisztálkodási, hajápolási szokásai teszik egyedivé. A legjobb sampon kiválasztása tehát mindig az Ön hajtípusától, elvárásaitól, és egyéni tapasztalataitól függ, léteznek azonban bizonyos összetevők, amelyek elősegítik a különböző hajproblémák megoldását.

Kategória: Zsíros haj