Ha napozás közben, vagy akár néhány nappal napozás után csalánkiütések, viszkető piros pöttyök, foltok, duzzanatok megjelenését tapasztalja a sugárzásnak kitett testrészein, lehet, hogy panaszait napallergia okozza. A fényérzékenység okai legtöbbször ismeretlenek, de bizonyos gyógyszerek is fokozhatják a napsugárzás káros hatásait.

Kategória: Naptej, fényvédő

Napégésre mi a legjobb ellenszer? Enyhébb esetben, amikor a leégett bőr kipirosodik és minden mozdulatra, érintésre fáj, hideg borogatás és gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású krémek hozhatnak enyhülést. A nagy kiterjedésű, hólyagosodással, lázzal, rosszulléttel járó leégés azonban orvosi kezelést igényel.

Kategória: Naptej, fényvédő

A leégésre még mindig sokan gondolnak a napozás természetes velejárójaként, melynek következtében a bőr legfeljebb lehámlik, de alatta néhány nap alatt kialakul az egészséges barna bőrszín. Pedig az UV-sugárzás okozta napégés tulajdonképpen égési sérülés, amely a bőrfelszín gyulladását okozza. Az ártalmatlannak tűnő hámlás pedig a legfelső bőrréteg elhalásának következménye. A napsugárzás a szervezet ellenálló képességére, a D-vitamin termelésre és a kedélyállapotra gyakorolt jótékony hatása mellett mindenképpen megviseli a bőrt. Napozás után a bőrfelszín sokszor még a megfelelő fényvédelem mellett is kiszárad és kipirosodik. A bőrkárosító hatás ellensúlyozására, a bőrsejtek egészséges védekezőképességének megőrzésére használjon napozás utáni „after sun” krémet minden napozás után, napégésre pedig a természetes gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmazó krém a legjobb választás!

Kategória: Naptej, fényvédő