Ma már közismert az a néhány évtizede még kevesek által szem előtt tartott tény, hogy a napégés következtében károsodott bőrsejtek nem feltétlenül regenerálódnak teljes mértékben.Az évtizedek alatt bekövetkező leégések hatása összeadódik, és egyes esetekben bőrrák kialakulásához vezethet. A nyári hónapokban azért olyan magas a leégések aránya, mert az UV-B sugárzás bőrkárosító hatása csak néhány óra napozás után jelentkezik. A legtöbben csak akkor veszik észre, hogy mennyire leégtek, amikor már hazaértek a strandról. A napégés kezelése pedig ilyenkor már csak a tünetek enyhítését teszi lehetővé.

Kategória: Magazin

Napégésre mi a legjobb ellenszer? Enyhébb esetben, amikor a leégett bőr kipirosodik és minden mozdulatra, érintésre fáj, hideg borogatás és gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású krémek hozhatnak enyhülést. A nagy kiterjedésű, hólyagosodással, lázzal, rosszulléttel járó leégés azonban orvosi kezelést igényel.

Kategória: Naptej, fényvédő

A leégésre még mindig sokan gondolnak a napozás természetes velejárójaként, melynek következtében a bőr legfeljebb lehámlik, de alatta néhány nap alatt kialakul az egészséges barna bőrszín. Pedig az UV-sugárzás okozta napégés tulajdonképpen égési sérülés, amely a bőrfelszín gyulladását okozza. Az ártalmatlannak tűnő hámlás pedig a legfelső bőrréteg elhalásának következménye. A napsugárzás a szervezet ellenálló képességére, a D-vitamin termelésre és a kedélyállapotra gyakorolt jótékony hatása mellett mindenképpen megviseli a bőrt. Napozás után a bőrfelszín sokszor még a megfelelő fényvédelem mellett is kiszárad és kipirosodik. A bőrkárosító hatás ellensúlyozására, a bőrsejtek egészséges védekezőképességének megőrzésére használjon napozás utáni „after sun” krémet minden napozás után, napégésre pedig a természetes gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmazó krém a legjobb választás!

Kategória: Naptej, fényvédő