Naptej házilag jól kenhető, antioxidáns E-vitaminban gazdag növényi zsírok vagy olajok és fizikai fényvédők összekeverésével készíthető. Kiegészítésül sokan ajánlják a béta-karotinban gazdag zöldségkivonatok, például paradicsom- vagy répalé hozzáadását az egyenletes barnulás, illetve a napsugarak bőrkárosító hatását ellensúlyozó antioxidánsok hatásának támogatására. Azt azonban ne feledje, hogy a fényvédő anyagokat nem tartalmazó, kizárólag növényi összetevőkből készült bio naptej gyakorlatilag nem véd a leégés ellen! A naptej házilag keverve csak akkor biztonságos, ha valamilyen fizikai fényvédőt, legtöbbször cink-oxidot vagy titán-dioxidot is tartalmaz - megfelelő mennyiségben!

Kategória: Magazin

Ön milyen naptejet vásárol az idén? Megveszi az évek óta bevált fényvédőt vagy a szezon elején alaposan utánanéz, melyik naptej teszt milyen újdonságokkal szolgál? Sokan a nyár beköszöntével a neten keresgélnek információkat a legjobb naptej kiválasztásához. Számos portál készít naptej teszteket, ezek azonban sokszor inkább csak reklámcélokat szolgálnak.

Kategória: Magazin

A legjobb naptej kiválasztásának két alapvető szempontja az Ön bőrtípusa, illetve a bőrét érő napsugárzás erőssége és időtartama. A termék minőségét meghatározza, hogy magasabb napfényterhelés mellett is megbízható védelmet nyújt-e, és persze egyéb, a termék állagára, illatára, kezelhetőségére, összetevőire vonatkozó tapasztalatok is számítanak.

Kategória: Naptej, fényvédő

Kisgyerekes családokban a legnépszerűbb nyaralási célpont a vízpart, ahol a homokos tengerparton, vagy a sekély tóparti vizekben egész nap pancsolnak, építenek a picik. A víztükör és a homok is visszaveri a napfényt, mindkettő fokozza az UV-sugárzás intenzitását, miközben a partmenti sekély víz pont az a hely, ahová egész nap odasüt a nap! Nincs más megoldás: egy jó minőségű naptej babáknak való változatára nekik is szükségük van.

A kisgyerekek bőre sokkal vékonyabb, mint a felnőtteké, jóval hamarabb leégnek, ezért különös odafigyeléssel kell védeni őket a napsugárzás káros hatásaitól. Ráadásul a sorozatos gyerekkori leégéseket a bőr nem felejti el: akár egy évtizedekkel később jelentkező bőrrák kialakulásához is hozzájárulhatnak.

Kategória: Naptej, fényvédő

A legutóbb olvasott naptej teszt eredményei alapján vásárol fényvédőt? Ne felejtse el, hogy bőrtípusától, egyéni érzékenységétől, a naptej állagára, kezelhetőségére, illetve a fényvédelem mértékére vonatkozó elvárásaitól függően mindenkinek más termék felel meg leginkább, ezért minden naptej teszt csak fenntartásokkal fogadható el.

A legtöbb naptej teszt abból áll, hogy néhány terméket felkennek a tesztalanyok hátára és bizonyos idő elteltével megnézik, hogy mennyire maradt világos az adott termékkel fedett bőrfelület. A különböző bőrtípusú embereknek azonban más-más fényvédőkre van szüksége. Az alábbiakban felsorolt szempontok segítenek a választásban:

Kategória: Naptej, fényvédő

Tart a naptejek kémiai hatóanyagaitól? Inkább a természetes növényi összetevőket részesíti előnyben? Számos növényi zsír jelentős mértékben tartalmaz bőrápoló, a nap bőrkárosító hatásait mérséklő hatóanyagokat, de a fényvédelem terén korántsem ilyen hatékonyak.

Kategória: Naptej, fényvédő

A csecsemők és kisgyermekek bőre sokkal vékonyabb, mint a felnőtteké, ezért hamarabb leégnek. Ráadásul a kisgyerekek egyáltalán nem tudnak magukra vigyázni, hosszú órákat képesek önfeledten játszva eltölteni a tűző napon. A gyermekkori leégések felnőttkorra összeadódva akár bőrrák kialakulásához is vezethetnek, ezért gyermekkorban különösen fontos az UV-sugárzás káros hatása elleni maximális védelem. Az érzékeny bababőr megóvását a leégés ellen legjobban a megfelelő baba naptej biztosítja.

Kategória: Naptej, fényvédő

Napozás után viszkető piros kiütések jelennek meg a testén? Míg mások aranybarnára süttetik magukat a napon, addig Ön alig mer kimerészkedni a szabadba? Árnyékban és hosszú ujjú ingben kénytelen tölteni a várva várt tengerparti nyaralást? Akiknek a kellemetlen, viszkető bőrtüneteket okozó napallergia jutott osztályrészül, sajnos nem tapasztalhatják meg a meleg nyári napfény éltető erejét - hacsak nem használnak napallergia elleni naptejet! A megfelelő napallergia elleni krém segítségével a napfény a napallergiások számára sem ellenség többé, és szerencsére már kapható naptej napallergia ellen is.

Kategória: Naptej, fényvédő

Tudta, hogy a naptej az egyik legjobb ránctalanító krém arcra és a dekoltázs bőrére is? Persze a naptej nem tünteti el a ráncokat és nem simítja ki az arcbőrt – a bőr idő előtti öregedésének megelőzésében viszont a legjobb ránctalanító krém sem veheti fel a versenyt egy magas faktorszámú fényvédővel.

Kategória: Naptej, fényvédő

Az arc a személyiség tükre, a kapcsolatteremtés eszköze, a vonzó megjelenés egyik legfontosabb forrása. Ugyanakkor a mindig fedetlen arcot éri a legtöbb káros környezeti hatás – pedig az arcbőr sokkal vékonyabb és érzékenyebb, mint a test többi területe. Az egyre intenzívebb napsugárzás az arc finom bőrén okozza a legnagyobb károkat – amelyek ráadásul hosszú távon összeadódnak, és a bőr idő előtti ráncosodásához, elszíneződéséhez, szeplők, barna foltok vagy akár rosszindulatú bőrelváltozások kialakulásához is vezethetnek. Az arc bőrét tehát fokozottan védeni kell a leégés ellen. A legjobb naptej arcra biztos védelmet nyújt az UV-B és az UV-A sugárzás ellen, nem tartalmaz allergén anyagokat, könnyen felszívódik, nem hagy csillogó, fényes, zsíros bőrfelszínt maga után és szabadon hagyja lélegezni a bőrt.

Kategória: Naptej, fényvédő