Manapság egyre több helyen hallani a ricinusolaj hajápoló, hajnövesztő tulajdonságairól. Milyen anyagokat tartalmaz, mire is jó valójában a ricinusolaj, amelynek hatására többek szerint a hajnövesztés gyorsan, akár néhány hónap alatt látványos eredményeket hozva is megvalósítható?

Kategória: Hajpakolás

Melyik a legjobb házihajpakolás? A legnépszerűbb talán a tojásos hajpakolás, de a ricinusolajos hajpakolás is közismert a gyors hajnövesztés titkát keresők körében. Az élesztő hajra kenve tényleg hatásos a hajhullás ellen? A ricinusolajos hajpakolás, az élesztős hajpakolás, illetve a tojásos hajpakolás száraz hajra vagy inkább a zsíros haj kezelésére ajánlott? Hogyan válassza ki az Ön hajtípusának leginkább megfelelő kencéket a házi hajpakolás receptek széles választékából?

Kategória: Hajpakolás

A száraz haj ápolásának legfontosabb célja a haj további károsodásnak megelőzése. A hajfestés, a hajegyenesítés, a dauer, illetve a magas hőmérsékleten történő hajformázás; hajsütés, hajvasalás egyaránt szárítják a hajat. Zsírosodásra hajlamos haj esetében ezek az eljárások mértékkel alkalmazva még javíthatják is a haj megjelenését, az eredetileg is száraz haj azonban a gyakori hajszínező, hajformázó beavatkozásokra sokszor igen rosszul reagál: a hajszálak külső védőrétege megsérülhet, felrepedezhet, a töredezett haj pedig könnyen fénytelen, élettelen, kezelhetetlen szénakazallá válik.

Egyre többet foglalkozik frizurájával, ami a legtöbbször mégis száraz, gubancos, kezelhetetlen? Haja elvesztette régi fényét, természetes csillogását és rugalmasságát? A hajszálak vége szálkás, töredezett? Sajnos ez az állapot legtöbb esetben a hajszálak kisebb-nagyobb szerkezeti sérüléseinek köszönhető. A töredezett haj ápolása különös figyelmet igényel, a frizura megjelenésének javításához a hajszálak külső táplálására, hidratálására van szükség!

Az Ön hajának színe, állaga, vastagsága, mennyisége egyedülálló! Vagyis nincs két „hajszálra egyforma” haj. Hajának jellemzőit a genetikai adottságokon túl a külső környezeti hatások, az Ön életmódja, táplálkozási, tisztálkodási, hajápolási szokásai teszik egyedivé. A legjobb sampon kiválasztása tehát mindig az Ön hajtípusától, elvárásaitól, és egyéni tapasztalataitól függ, léteznek azonban bizonyos összetevők, amelyek elősegítik a különböző hajproblémák megoldását.

Kategória: Zsíros haj

A haj evolúciós fejlődése kapcsán legtöbbször a koponya védelmét ellátó szerepe merül fel, pedig a haj a fajfenntartás érdekében létfontosságú vonzerőt is képviselte az emberiség történelme folyamán. A szervezett társadalmi közösségek megjelenése óta más-más formában ugyan, de az embereknek mindig is fontos volt a hajápolás. Sok évszázados hagyományok, évezredes történetek, szobrok és falfestmények bizonyítják, hogy a hajnak mágikus erőt tulajdonítottak: a dús haj a férfiaknál a fizikai erő, a szebbik nemnél pedig a női vonzerő jelképe volt ősidők óta, és ma sincs ez egészen másképp.

Kategória: Hajfestés után