Ewopharma

Ewopharma

kedd, 12 szeptember 2017 16:42

Naptej, fényvédő

 • A napallergia kezelése házilag

  A napallergia ellen a legjobb védekezés a megelőzés! A napallergia kezelése házilag gyulladáscsökkentő gyógynövénykrémekkel, antioxidáns…

 • A napallergia tünetei

  Ha napozás közben, vagy akár néhány nappal napozás után csalánkiütések, viszkető piros pöttyök, foltok, duzzanatok…

 • Naptej vásárlása naptej teszt alapján

  A legutóbb olvasott naptej teszt eredményei alapján vásárol fényvédőt? Ne felejtse el, hogy bőrtípusától, egyéni…

 • Melyik a legjobb naptej?

  A legjobb naptej kiválasztásának két alapvető szempontja az Ön bőrtípusa, illetve a bőrét érő napsugárzás…

 • A napallergia kezelése

  Mivel a fényérzékenység okai legtöbbször ismeretlenek, tünetei pedig egyénenként egészen különbözőek lehetnek, a napallergia kezelése…

 • A leégés kezelése

  Napégésre mi a legjobb ellenszer? Enyhébb esetben, amikor a leégett bőr kipirosodik és minden mozdulatra,…

 • Naptej babáknak

  Kisgyerekes családokban a legnépszerűbb nyaralási célpont a vízpart, ahol a homokos tengerparton, vagy a sekély…

 • Kakaóvaj napozáshoz

  Tart a naptejek kémiai hatóanyagaitól? Inkább a természetes növényi összetevőket részesíti előnyben? Számos növényi zsír…

 • A bőrrák tünetei

  A bőrrák legnagyobb veszélye abban rejlik, hogy mivel semmilyen fájdalmas panaszt nem okoz, sokan észre…

 • Naptej napallergia ellen

  Napozás után viszkető piros kiütések jelennek meg a testén? Míg mások aranybarnára süttetik magukat a…

 • Baba naptej leégés ellen

  A csecsemők és kisgyermekek bőre sokkal vékonyabb, mint a felnőtteké, ezért hamarabb leégnek. Ráadásul a…

 • Napégésre krém

  A leégésre még mindig sokan gondolnak a napozás természetes velejárójaként, melynek következtében a bőr legfeljebb…

 • Naptejjel a ráncok ellen

  Tudta, hogy a naptej az egyik legjobb ránctalanító krém arcra és a dekoltázs bőrére is?…

Az extra száraz bőr kezelése még a megfelelő testápoló szerek használata mellett is időről időre további kezelést is igényel.

szombat, 02 szeptember 2017 08:22

Melegkiütés kezelése

Kisgyermekeknél gyakori, de felnőtteknél is előforduló jelenség a nagy nyári melegben apró pöttyökkel, kipirosodó bőrrel jelentkező melegkiütés (miliaria). A melegkiütés a nagyfokú izzadásnak kitett területeken, jellemzően inkább a felsőtesten, a mellkason vagy a háton illetve a hajlatokban; a hónaljban, a combok belső oldalán vagy a mellek alatt megjelenő apró, pattanásszerű hólyagok sokasága.

szombat, 02 szeptember 2017 08:16

Leégés, napégés kezelése

Ma már közismert az a néhány évtizede még kevesek által szem előtt tartott tény, hogy a napégés következtében károsodott bőrsejtek nem feltétlenül regenerálódnak teljes mértékben.Az évtizedek alatt bekövetkező leégések hatása összeadódik, és egyes esetekben bőrrák kialakulásához vezethet. A nyári hónapokban azért olyan magas a leégések aránya, mert az UV-B sugárzás bőrkárosító hatása csak néhány óra napozás után jelentkezik. A legtöbben csak akkor veszik észre, hogy mennyire leégtek, amikor már hazaértek a strandról. A napégés kezelése pedig ilyenkor már csak a tünetek enyhítését teszi lehetővé.

szombat, 02 szeptember 2017 08:12

Csalánkiütés kezelése

A csalánkiütés vörös udvarral körülvett, középen halványabb színű, 1-10 cm nagyságú, viszkető duzzanat a bőrön, melynek megjelenése általában valamilyen allergiás reakció jele. Az allergia kiváltó oka lehet rovarcsípés vagy az elfogyasztott élelmiszerekkel, gyógyszerekkel szemben fennálló érzékenység, de előfordulnak olyan esetek is, amikor a csalánkiütések megjelenésének oka nem azonosítható.

csütörtök, 31 augusztus 2017 07:25

Allergiás bőrkiütés kezelése

Az allergiás bőrkiütés kezelése a panaszok jellegétől illetve a bőrtüneteket kiváltó okoktól függően változó lehet. Elsődleges szempont a kiütéseket okozó allergén felismerése, és elkerülése, ami sokszor nem is olyan egyszerű feladat. Allergiás bőrtüneteket okozhat élelmiszer, gyógyszer, tisztítószer és még számos egyéb, a szervezetbe kerülő anyag, de egyeseknél a hideg levegő vagy akár a különböző vegyi anyagokkal tisztított víz is okozhat ilyen jellegű panaszokat. Bőrteszttel vagy vérvizsgálattal kimutatható számos allergiás reakció, de előfordulnak olyan esetek is, amikor az allergia oka feltáratlan marad.

szombat, 02 szeptember 2017 08:01

Napallergia kezelése

Ha Ön is tapasztalta már, hogy napozás után vagy akár egy nyári séta, kirándulás alkalmával is apró piros pöttyök, pattanások vagy nagyobb kiterjedésű vörös duzzanatok, hólyagok, csalánkiütések jelennek meg a bőrén, akkor lehet, hogy napallergiás.

csütörtök, 31 augusztus 2017 07:25

A rovarcsípés kezelése

A méhcsípés, darázscsípés körül keletkező vörös duzzanat és a viszkető érzés a szervezet normál reakciója a csípés alkalmával a bőr alá kerülő méreganyagokra. Az emberi test védekező mechanizmusa indítja be a szervezetben a hisztamin nevű anyag termelését. A felszabaduló hisztamin egyik hatása a csípés környéki hajszálerek kitágítása. A tágabb hajszálereken keresztül a méreganyagot semlegesítő antitestek gyorsabban jutnak a véráramban a csípés helyére. A rovarcsípés kezelése – különösen a darázscsípés kezelése illetve a méhcsípés kezelése – során az egyik fontos lépés a hajszálerek kitágulása miatt fellépő piros duzzanat méretének és a göböcske viszketésének csökkentése.

Vannak, akik az autóban is tengeribetegek. Ők azok, akik nemcsak a hajóutakat vagy repülőutakat kerülik a tengeribetegség vagy a légi betegség miatt, akiknek a gyomra már egy hosszabb autóút gondolatától is görcsbe rándul, akiknél a szédülés, hányinger, gyengeség, azaz az utazási rosszullét nemcsak a viharos tengeren, hanem autóban, buszon vagy vonaton utazva is jelentkezik.

csütörtök, 24 augusztus 2017 14:25

Tojásos ricinusolaj hajpakolás

Ha az Ön haja is fénytelen, töredezésre hajlamos és száraz tapintású, az olajos alapú tojásos hajpakolás segítségével megújíthatja tincseit! A ricinusolaj hajpakolás száraz hajra igazi csodaszernek bizonyulhat. De hogyan is működik?

1. oldal / 29
Érdekelni fogja