Vissza-visszatérő piros, viszkető foltok, száraz, feszülő bőr, időről-időre fellángoló bőrgyulladás. Időnként szinte elviselhetetlen viszketés. A pillanatnyi enyhülést hozó vakarás után még pirosabb, kisebesedő, berepedező bőr. A kiszáradt kéz sebeit csípő kézkrémek, vég nélküli válogatás a drogériák polcain egy enyhülést hozó, a száraz bőrtüneteket és a viszketést csökkentő krémért vagy testápolóért. Önnek is ismerősek ezek a panaszok? A kiszáradásra hajlamos bőr csökkent védelmi funkciója miatt a bőr sérülékenyebbé válik, így kialakul a viszketés-vakarás-gyulladás-viszketés-vakarás ördögi köre, melynek kezelését még a testápoló krémek nagy választéka sem feltétlenül könnyíti meg. Pedig a bőr a szervezet első számú védelmi vonala a káros külső hatásokkal szemben, ezért az érzékeny, száraz, ekcémára hajlamos bőrűeknél a megfelelő bőrápolás nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is kiemelt fontosságú.

A pattanás eltüntetése azonnal? A pattanás ellen is inkább a hosszú távú, helyes bőrápolás a legcélravezetőbb megoldás.

Pattanás ellen mi a legjobb ellenszer? Semmiképpen nem a pórusokat eltömítő, a piros dudorokat csak ideig-óráig elfedő, a zsíros bőr verejtékezését gátló sminkelés! A pórusok elzáródása ugyanis pont a gyulladás okozója, a tökéletes „vakolat” pedig tovább súlyosbítja a felszín alatt húzódó problémát!

Az extra száraz bőr kezelése még a megfelelő testápoló szerek használata mellett is időről időre további kezelést is igényel.