A korpásodás oka lehet a fejbőr túlzott mértékű kiszáradása, zsírosodása vagy gyulladása mellett jelentkező gombásodás, de az is könnyen előfordul, hogy bizonyos hajápoló termékek gyakori, közvetlen érintkezése a fejbőrrel váltja ki a kellemetlen tüneteket. A vállakra hulló száraz vagy zsíros korpa mindenképpen ápolatlan hatást kelt, szerencsére a megfelelő korpásodás elleni sampon segítségével a korpásodás gyorsan megszüntethető.

A korpa ellen házilag védekezni nem könnyű. Mivel a korpásodást leggyakrabban a fejbőr gombás fertőzése vagy a fejbőr gyulladásos elváltozásai okozzák, általában olyan kezelésre van szükség, amely megszünteti a gyulladásos tüneteket, illetve meggátolja a fejbőrön egyébként is jelen lévő gombák elszaporodását. A korpa ellen házilag bevethető megoldások a zsíros vagy éppen nagyon száraz fejbőr okozta korpásodásra nyújthatnak megoldást.

A korpás haj, illetve a korpás fejbőr kialakulásának pontos oka ismeretlen. Akinek a fejbőre korpásodásra hajlamos, hosszan tartó, erős stresszel járó élethelyzetekben nagyobb eséllyel tapasztalhatja a tünetek kiújulását.

Érdekelni fogja

Korpa ellen házilag

A korpa ellen házilag védekezni nem könnyű. Mivel a korpásodást leggyakrabban a fejbőr…

Praktikák korpásodás ellen – a korpás haj ápolása

A korpás haj, illetve a korpás fejbőr kialakulásának pontos oka ismeretlen. Akinek a…