Naptej házilag jól kenhető, antioxidáns E-vitaminban gazdag növényi zsírok vagy olajok és fizikai fényvédők összekeverésével készíthető. Kiegészítésül sokan ajánlják a béta-karotinban gazdag zöldségkivonatok, például paradicsom- vagy répalé hozzáadását az egyenletes barnulás, illetve a napsugarak bőrkárosító hatását ellensúlyozó antioxidánsok hatásának támogatására. Azt azonban ne feledje, hogy a fényvédő anyagokat nem tartalmazó, kizárólag növényi összetevőkből készült bio naptej gyakorlatilag nem véd a leégés ellen! A naptej házilag keverve csak akkor biztonságos, ha valamilyen fizikai fényvédőt, legtöbbször cink-oxidot vagy titán-dioxidot is tartalmaz - megfelelő mennyiségben!

Ön milyen naptejet vásárol az idén? Megveszi az évek óta bevált fényvédőt vagy a szezon elején alaposan utánanéz, melyik naptej teszt milyen újdonságokkal szolgál? Sokan a nyár beköszöntével a neten keresgélnek információkat a legjobb naptej kiválasztásához. Számos portál készít naptej teszteket, ezek azonban sokszor inkább csak reklámcélokat szolgálnak.

A legjobb baba naptej kiválasztásának kérdésében a szülők nem szívesen kötnek kompromisszumot. Babájának mindenki a legbiztonságosabb megoldást keresi, ezért sokan azt is elfogadják, ha a baba naptej ára kicsit magasabb, de cserébe jó minőségű, a baba érzékeny bőrét teljes mértékben védő és ápoló fényvédőt szeretnének. A baba naptej vásárlásakor mindenképpen a bőrbarát összetevőket tartsa szem előtt a színes-szagos állaggal és a vonzó, vidám mintás csomagolással szemben!

Melyik a legjobb naptej? Amelyik az Ön bőrtípusának és napozási szokásainak leginkább megfelelő.