Naptej házilag jól kenhető, antioxidáns E-vitaminban gazdag növényi zsírok vagy olajok és fizikai fényvédők összekeverésével készíthető. Kiegészítésül sokan ajánlják a béta-karotinban gazdag zöldségkivonatok, például paradicsom- vagy répalé hozzáadását az egyenletes barnulás, illetve a napsugarak bőrkárosító hatását ellensúlyozó antioxidánsok hatásának támogatására. Azt azonban ne feledje, hogy a fényvédő anyagokat nem tartalmazó, kizárólag növényi összetevőkből készült bio naptej gyakorlatilag nem véd a leégés ellen! A naptej házilag keverve csak akkor biztonságos, ha valamilyen fizikai fényvédőt, legtöbbször cink-oxidot vagy titán-dioxidot is tartalmaz - megfelelő mennyiségben!

Ön milyen naptejet vásárol az idén? Megveszi az évek óta bevált fényvédőt vagy a szezon elején alaposan utánanéz, melyik naptej teszt milyen újdonságokkal szolgál? Sokan a nyár beköszöntével a neten keresgélnek információkat a legjobb naptej kiválasztásához. Számos portál készít naptej teszteket, ezek azonban sokszor inkább csak reklámcélokat szolgálnak.

A legjobb baba naptej kiválasztásának kérdésében a szülők nem szívesen kötnek kompromisszumot. Babájának mindenki a legbiztonságosabb megoldást keresi, ezért sokan azt is elfogadják, ha a baba naptej ára kicsit magasabb, de cserébe jó minőségű, a baba érzékeny bőrét teljes mértékben védő és ápoló fényvédőt szeretnének. A baba naptej vásárlásakor mindenképpen a bőrbarát összetevőket tartsa szem előtt a színes-szagos állaggal és a vonzó, vidám mintás csomagolással szemben!

Melyik a legjobb naptej? Amelyik az Ön bőrtípusának és napozási szokásainak leginkább megfelelő.

Tojásos hajpakolás hajnövesztésre? Ha hajnövesztésre nem is, a tojásos hajpakolás szinte minden hajproblémára jó.

Csak úgy kidobja a kávézaccot a reggeli kávéfőzés után? Ezentúl ne tegye, inkább készítsen belőle hajpakolást! A koffeines hajpakolás házilag, egyszerű konyhai alapanyagokból összekeverve, alaposan a fejbőrbe masszírozva fokozza a hajhagymák vérellátását, így támogatva a hajszálak egészséges növekedését!

A hajápolással kapcsolatban sokan esnek abba a csapdába, hogy minél szebb, jobb minőségű hajat szeretnének, frizurájuk annál fénytelenebbé, töredezettebbé, kócosabbá válik. Miért lehet ez?

A gyors hajnövesztés lehetőségével kecsegtető hajnövesztő szerek hatékonyságában sokan kételkednek, míg mások hajnövesztő samponok, pakolások, tonikok garmadáját képesek megvenni ahhoz, hogy rátaláljanak a legjobbra a hajnövesztő szerek egyre szaporodó választékában. Hogyan működnek ezek a hajnövesztő szerek? Melyik az az összetevő, amitől egy hajnövesztő sampon tényleg hatásos lehet?

A legjobb hajnövesztő vitamin a kiegyensúlyozott, zöldségekben, gyümölcsökben, húsokban, halakban, sovány tejtermékekben és teljes kiőrlésű pékárukban gazdag táplálkozás. Jó hír a fogyókúrát nehezen viselőknek, hogy a fogyókúra kifejezetten a gyors hajnövesztés ellen dolgozik, az egészséges étrend viszont elősegíti a haj növekedését. Hogyha a habos-krémes sütemények, csokoládék helyett friss gyümölcsöt, rágcsálnivalók helyett diót, mandulát, mogyorót, tökmagot vagy napraforgómagot, a finomított lisztből készült pékáruk helyett teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyeret, a zsírral készült ételek helyett pedig olívaolajjal készült salátákat eszik, máris számos hajnövesztő vitamin gazdagítja szervezetét. Ám ha mindennek ellenére haja mégis megerősítésre szorul, a hajnövesztő vitamin készítmények között is megtalálhatja azokat, melyek a haj növekedéséhez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat egyaránt tartalmazzák!

A hajhullás okai lehetnek különböző betegségek, illetve tápanyaghiányos állapotok. Utóbbiak esetén a kialakuló vitamin- és ásványi anyag hiány jellegzetes tünetei közé tartozik a hajhullás. Amennyiben a kopaszodást valamilyen betegség okozza, elsődleges feladat annak kezelése annak érdekében, hogy megszűnjön a kóros hajhullás. A kopaszodás azonban olyan lelki terhet ró a betegekre, hogy a kiváltó ok kezelése mellett is érdemes a különböző hajnövesztő kapszulák segítségét igénybe venni, ezek ugyanis néhány hónapos kúrát követően beindíthatják az egészséges hajnövekedést.