Egyre népszerűbbek a hajnövesztő szerek – de vajon hatásosak is?

A jó megjelenés napjainkban egyre fontosabbnak látszik, így a gyors hajnövesztés iránti növekvő igényt ma már nemcsak a különböző házi hajpakolás receptek, hanem számos hajnövesztő sampon, hajhullás elleni szer és hajerősítő vitamin is igyekszik kielégíteni. Sokan azonban kételkedve fogadják a hajnövesztő sampon reklámokat, mások a házi kenceficéket találják haszontalannak. Melyek azok a hajnövesztő szerek, amelyek tényleg hatásosak?

A gyors hajnövesztés érdekében sokan mindenféle praktikát kipróbálnak. Az alábbi három, népszerű hajnövesztő szer hatékonyságáról a világhálón is számos visszajelzés olvasható. Ráadásul a bio megoldások kedvelői, a tablettaellenesek és a macerás otthoni módszerekkel nem rokonszenvezők is találhatnak köztük nekik tetsző megoldást. Hogyan működnek ezek a sokak által kedvelt hajnövesztő szerek – hatnak-e egyáltalán?

Ricinusolaj hajpakolás

A ricinusolaj erős hashajtó hatásáról közismert, székrekedés ellen nemcsak a népi gyógyászatban, hanem különböző hashajtó készítmények összetevőjeként is használják. A ricinusolaj hajnövesztő hatása vizsgálatokkal nem bizonyított – az internetes fórumokon mégis akadnak elkötelezett hívei, akik szerint a ricinusolaj hajra kenve a legjobb természetes hajnövesztő szer. A ricinusolaj hajpakolás száraz hajra és a töredező hajvégekre azonban igazán jótékony hatással van, rendszeres alkalmazása a száraz, gubancolódásra hajlamos, nehezen fésülhető hajat fényessé és puhává teszi.

A ricinusolaj hajpakolás elkészítéséhez keverje össze a ricinusolajat fele-fele arányban kókuszolajjal, vagy ha az nincs kéznél, olívaolajjal, mivel a ricinusolaj sűrű állaga miatt önmagában nehezen kenhető. 20-30 perc hatóidő után nagyon alaposan mosson hajat! A ricinusolaj hajra néhány hónapon keresztül, hetente egyszer-kétszer nyugodtan használható.

Hajnövesztő samponok

Pontosabban olyan hajregeneráló, hajhullás elleni samponok, melyek tápanyagokban gazdag összetételük lévén megerősítik a meggyengült hajszálakat. A pantenollal és különböző növényi fehérjékkel dúsított samponok a haj szerkezetének megerősítését támogathatják hatékonyan, a koffein vagy a rozmaring kivonat a fejbőr keringésének serkentése, ezáltal a hajhagymák vérellátottságának növelése révén járulhat hozzá a gyors hajnövesztéshez.

Hajerősítő vitamin készítmények

A hajhullás vitamin kapszulák segítségével sok esetben megállítható, néhány hónapos hajerősítő vitamin kúra után pedig a haj gyorsabb növekedésnek indul. Ha a házi hajpakolás használatára sem kedve, sem ideje nincsen, de egy tablettát reggel vagy este azért hajlandó lenne bevenni hajának megerősítése végett, akkor az Ön számára a hajerősítő vitaminok jelenthetik a legjobb megoldást. A hajnövesztés gyorsan hajhullás elleni vitaminok segítségével eredményesebb lehet, sőt, a hajerősítő vitamin szedésének köszönhetően nemcsak hajszálai, de körmei is erősebbé, fényesebbé válnak. Fontos, hogy a hajhullás elleni vitamin készítmények közül olyat válasszon, amely az összes, a haj egészséges növekedéséhez szükséges vitamint, ásványi anyagot és aminosavat tartalmazza!

További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

Érdekelni fogja

Melyik a legjobb naptej babáknak?

A legjobb baba naptej kiválasztásának kérdésében a szülők nem szívesen kötnek…

Leégés, napégés kezelése

Ma már közismert az a néhány évtizede még kevesek által szem előtt tartott tény, hogy a…