Daylong naptej - Élvezd a napsütés előnyeit! Védd a bőröd a káros UV-A és UV-B sugarak ellen. További információ ›››

Különböző bőrtípusokra melyik a legjobb naptej?

Melyik a legjobb naptej? Amelyik az Ön bőrtípusának és napozási szokásainak leginkább megfelelő.

A legjobb naptejek versenyében különböző fórumokon maguk a felhasználók, illetve számos naptej teszt próbálja eldönteni, melyik a legjobb naptej. A felhasználói tapasztalatok összehasonlítása azonban a naptej hatékonyságáról jól értékelhető információval nem szolgál, hiszen sem a termék kipróbálásának körülményei, azaz a napsugárzás erőssége vagy a napozás helye és ideje, sem a tesztelők bőrtípusa, lebarnultságának mértéke, vagy bőrének érzékenysége nem azonos. Mivel minden ember bőre különböző, a legtöbb naptej teszt eredménye a naptej fényvédő képességét nem képes összehasonlítani, inkább csak a fényvédők kenhetőségének, felszívódásának, állagának és illatának összehasonlítása után kerül be a termék az adott naptej teszt során a legjobb naptejek közé.

Naptej vásárlás előtt ne a naptej tesztek vagy az internetes fórumozók tapasztalatai alapján döntse el, hogy melyik a legjobb naptej!

Legyen tisztában azzal, hogy az Ön bőre milyen bőrtípusba tartozik, és milyen körülmények között fogja használni a naptejet. Ehhez az alábbi szempontokat érdemes figyelembe vennie:

  • Az Ön bőrszíne: a nagyon fehér bőrű, gyakran vörös vagy lenszőke hajú, kék szemű embereknek 10 perc is elég, hogy a napon leégjenek. A világos hajú és bőrű, nehezen barnuló típusoknak magas, 30-50 faktoros védelem ajánlott a napsugárzás erősségétől függően, míg a sötét hajú, sötét bőrű embereknek, illetve a már szépen lebarnult bőrnek ennél alacsonyabb faktorszámú naptej is megfelelő védelmet biztosíthat.
  • Az Ön bőrének érzékenysége, allergiás hajlama: sokaknál a napsütés vagy a naptejek bizonyos összetevői kiütések megjelenését váltják ki. Ha az Ön bőre érzékeny, allergiára hajlamos, válasszon színezőanyagokat, illatanyagokat, tartósítószert nem tartalmazó naptejet! A napallergiások számára ajánlott gél állagú naptejek még emulgeálószereket sem tartalmaznak, így a magas fokú fényvédelem mellett csökkentik az allergiás reakciók kialakulásának esélyét.

Arca védelmére – különösen, ha a bőre zsírosodásra hajlamos, vagy a tizenéveseknél gyakori pattanásos bőrre - válasszon olyan, kifejezetten az arcbőr védelmére kifejlesztett arc naptejet, amely gél állaga révén 

További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

Érdekelni fogja

Koffeines hajpakolás házilag

Csak úgy kidobja a kávézaccot a reggeli kávéfőzés után? Ezentúl ne tegye, inkább…

Melyik a legjobb naptej babáknak?

A legjobb baba naptej kiválasztásának kérdésében a szülők nem szívesen kötnek…