Daylong naptej - Élvezd a napsütés előnyeit! Védd a bőröd a káros UV-A és UV-B sugarak ellen. További információ ›››

Különböző bőrtípusokra melyik a legjobb naptej?

Melyik a legjobb naptej? Amelyik az Ön bőrtípusának és napozási szokásainak leginkább megfelelő.

A legjobb naptejek versenyében különböző fórumokon maguk a felhasználók, illetve számos naptej teszt próbálja eldönteni, melyik a legjobb naptej. A felhasználói tapasztalatok összehasonlítása azonban a naptej hatékonyságáról jól értékelhető információval nem szolgál, hiszen sem a termék kipróbálásának körülményei, azaz a napsugárzás erőssége vagy a napozás helye és ideje, sem a tesztelők bőrtípusa, lebarnultságának mértéke, vagy bőrének érzékenysége nem azonos. Mivel minden ember bőre különböző, a legtöbb naptej teszt eredménye a naptej fényvédő képességét nem képes összehasonlítani, inkább csak a fényvédők kenhetőségének, felszívódásának, állagának és illatának összehasonlítása után kerül be a termék az adott naptej teszt során a legjobb naptejek közé.

Naptej vásárlás előtt ne a naptej tesztek vagy az internetes fórumozók tapasztalatai alapján döntse el, hogy melyik a legjobb naptej!

Legyen tisztában azzal, hogy az Ön bőre milyen bőrtípusba tartozik, és milyen körülmények között fogja használni a naptejet. Ehhez az alábbi szempontokat érdemes figyelembe vennie:

  • Az Ön bőrszíne: a nagyon fehér bőrű, gyakran vörös vagy lenszőke hajú, kék szemű embereknek 10 perc is elég, hogy a napon leégjenek. A világos hajú és bőrű, nehezen barnuló típusoknak magas, 30-50 faktoros védelem ajánlott a napsugárzás erősségétől függően, míg a sötét hajú, sötét bőrű embereknek, illetve a már szépen lebarnult bőrnek ennél alacsonyabb faktorszámú naptej is megfelelő védelmet biztosíthat.
  • Az Ön bőrének érzékenysége, allergiás hajlama: sokaknál a napsütés vagy a naptejek bizonyos összetevői kiütések megjelenését váltják ki. Ha az Ön bőre érzékeny, allergiára hajlamos, válasszon színezőanyagokat, illatanyagokat, tartósítószert nem tartalmazó naptejet! A napallergiások számára ajánlott gél állagú naptejek még emulgeálószereket sem tartalmaznak, így a magas fokú fényvédelem mellett csökkentik az allergiás reakciók kialakulásának esélyét.

Arca védelmére – különösen, ha a bőre zsírosodásra hajlamos, vagy a tizenéveseknél gyakori pattanásos bőrre - válasszon olyan, kifejezetten az arcbőr védelmére kifejlesztett arc naptejet, amely gél állaga révén 

További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

Érdekelni fogja

Napallergia kezelése

Ha Ön is tapasztalta már, hogy napozás után vagy akár egy nyári séta, kirándulás…

Hogyan hatnak a hajnövesztő kapszulák?

A hajhullás okai lehetnek különböző betegségek, illetve tápanyaghiányos állapotok.…