Koffeines hajpakolás házilag

Csak úgy kidobja a kávézaccot a reggeli kávéfőzés után? Ezentúl ne tegye, inkább készítsen belőle hajpakolást! A koffeines hajpakolás házilag, egyszerű konyhai alapanyagokból összekeverve, alaposan a fejbőrbe masszírozva fokozza a hajhagymák vérellátását, így támogatva a hajszálak egészséges növekedését!

A koffeines hajpakolás házilag kétféle módon is elkészíthető: kávézaccból, vagy ha nem kávézik, őrölt kávéból is elkészítheti a fejbőr helyi keringését élénkítő hajpakolást. A koffeines házi hajpakolás receptje nagyon egyszerű:

  • egy evőkanál őrölt kávé vagy a lefőzött kávé után visszamaradó kávézacc
  • 2 evőkanál kókuszolajjal vagy olívaolajjal
  • és 1 evőkanál ricinusolajjal elkeverve

A keveréket a hatás fokozása érdekében alaposan oszlassa el a fejbőrén és néhány percig masszírozza be a bőrbe. A masszírozás erősíti a koffein helyi keringést élénkítő hatását. A fejbőr enyhe dörzsölése során a hajhagymákat körülvevő hajszálerekbe több vér áramlik, ezáltal javul a hajhagymák tápanyag ellátása, ami pedig elősegíti élénkebb működésüket, azaz a hajnövekedést.

A hajhagymák működését serkentő házi hajpakolás száraz hajra is kiváló lehet. A ricinusolaj hajpakolás formájában táplálja és fényessé teszi a száraz, töredezett hajat. Figyelem! A ricinusolaj hajpakolás száraz hajra ajánlott, a zsíros hajat viszont sűrű állaga miatt még jobban lelapíthatja, elnehezítheti. Amennyiben az Ön haja zsírosodásra hajlamos, a kávét inkább egy nyers tojással keverje el, és csak akkor tegyen hozzá egy kiskanál olívaolajat, ha a keverék kenhető állagának biztosításához erre szüksége van.

Akinek a koffeines hajpakolás házilag, kávézaccból vagy őrölt kávéból kikeverve túl macerás vállalkozásnak tűnne, ne adja fel! Próbálja ki a különböző hajnövesztő, hajregeneráló koffeines samponokat vagy a koffeines hajtonikot hajpakolás helyett! A koffeines házi hajpakolás vagy a koffeines hajtonik hatása általában 2-3 hónapon át tartó, heti kétszeri alkalmazás után mutatkozik meg teljesen. Ne várjon tehát csodát egyetlen alkalomtól, a hajhagymák és a hajszálak megerősödéséhez csak a kitartó, kúraszerű használat vezet.

További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!