Tojásos hajpakolás házilag

Tojásos hajpakolás hajnövesztésre? Ha hajnövesztésre nem is, a tojásos hajpakolás szinte minden hajproblémára jó.

A tojás egy olyan kézzelfogható sejt, amelyből új élet fakad. Ebbe belegondolva nem is csoda, hogy a tojás az egyik legértékesebb, tápanyagokban, fehérjében, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag táplálék – a haj számára is. A tojásban nagy mennyiségű, szépségvitaminnak is nevezett H-vitamin, azaz biotin található. A biotin felelős a haj és a bőr egészségének megőrzéséért, hiánya a haj elvékonyodásához, megfogyatkozásához vezet. A tojás magas fehérje, H-vitamin, A-vitamin és E-vitamin tartalmával járul hozzá az egészséges hajnövekedéshez, talán ezért is mondják sokan, hogy a tojásos hajpakolás hajnövesztésre is kiváló hajápoló.

A tojásos hajpakolás házilag, frissen elkészítve magas proteintartalmával táplálja a hajszálakat. A tojás biztosítja a házi hajpakolás kenhetőségét, mivel a felvert tojás a levegőn egy kicsit megszárad, ragadósabb lesz, így nem folyik le a hajról. A különböző hajproblémák kezelésére a tojást sokszor más természetes anyagokkal elegyítik. Az egyik legkedveltebb tojásos hajpakolás házilag a tojás és különböző növényi olajok összekeverésével készül. Az olívaolajjal, ricinusolajjal, argán- vagy kókuszolajjal vegyített tojásos hajpakolás szépen egymásra simítja a töredezett hajszálakat és visszaadja a megfakult haj csillogását. Zsírosodásra hajlamos hajra ugyanakkor az olajos hajpakolások nem ajánlottak, mert elnehezítik az egyébként is lelapuló hajszálakat. Ha az Ön haja gyorsan zsírosodik, a tojást keverje el sörrel! A sör szép fényt és tartást ad a hajnak anélkül, hogy elnehezítené.

Tojásos ricinusolaj hajpakolás száraz hajra:

  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál ricinusolajjal jól elkeverve

A tojásos ricinusolaj hajpakolás fényessé és simává teszi a száraz, töredezett, gubancolódásra hajlamos hajszálakat. A pakolást 15 perc hatóidő után nagyon alaposan, többszöri samponos hajmosással távolítsa el a hajból, különben a sűrű ricinusolaj könnyen lelapíthatja, zsírosabb hatásúvá teheti a hajat.

Olajmentes, tojásos sörös hajpakolás fénytelen, tartás nélküli hajra:

  • 1 tojás
  • 2 dl világos, ízesítetlen sörrel elkeverve

A sörös hajpakolást hajmosás előtt oszlassa el a haján és alaposan masszírozza be a fejbőrébe! Hagyja hatni 15 percen keresztül, majd a megszokott módon, samponnal mosson hajat! A sörös hajpakolás hatására haja mosás után puhává és fényesen csillogóvá válik. Ez a tojásos hajpakolás házilag kikeverve ráadásul örömet okozhat a családtagoknak is, hiszen a maradék sört nem érdemes kiönteni!

A sör nemcsak hajápolásra, de mosás után természetes hajformázóként is alkalmazható. Ebben az esetben mosás után öblítse le a haját néhány deci sör és víz fele-fele arányú keverékével. A sör hatására a haj a picit tapadóssá válik, ilyenkor körkefével jól szárítható, vagy hajcsavarókkal formázható a teljes száradásig. Amennyiben a leöblítés után túl ragadósnak találja a haját, hígítsa több vízzel a sörös hajöblítőt!

További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!