Daylong naptej gyerekeknek - Élvezd a napsütés előnyeit! Az UV szűrők hatásos védelmet nyújtanak a káros UV-A és UV-B sugarak ellen. További információ ›››

Melyik a legjobb naptej babáknak?

A legjobb baba naptej kiválasztásának kérdésében a szülők nem szívesen kötnek kompromisszumot. Babájának mindenki a legbiztonságosabb megoldást keresi, ezért sokan azt is elfogadják, ha a baba naptej ára kicsit magasabb, de cserébe jó minőségű, a baba érzékeny bőrét teljes mértékben védő és ápoló fényvédőt szeretnének. A baba naptej vásárlásakor mindenképpen a bőrbarát összetevőket tartsa szem előtt a színes-szagos állaggal és a vonzó, vidám mintás csomagolással szemben!

A legjobb naptej babáknak: maximális védelem allergének nélkül

A legjobb naptej babáknak egyrészt magas faktorszámú, mivel a csecsemők és a kisgyerekek bőre vékonyabb, mint a felnőtteké, így hamarabb leégnek, másrészt pedig minél kevesebb allergén anyagot tartalmaz, hiszen az érzékeny bababőrön a különböző kozmetikumok hatására hamarabb jelentkezhetnek allergiás tünetek.

Ha kisgyermeke bőre kipirosodásra, viszketésre hajlamos, csak olyan naptejet válasszon, amelyik nem tartalmaz felesleges színező- és illatanyagokat, vagy tartósítószert!

A legjobb naptejek alkalmazása is csak egyéves kor után ajánlott. Egyévesnél fiatalabb kisbabáját a nyári hónapokban altassa mindig árnyékban, séta közben védje napernyővel vagy a babakocsira terített pelenkával gyermekét. Ne feledje el, hogy a nyári hónapokban, a déli órákban órákon át tartó napsugárzás bőrkárosító hatásaitól a legjobb naptejek sem védenek teljesen! A legbiztonságosabb fényvédő az ésszerű napozás. A játszótéren vagy a vízparti pancsoláskor is érdemes a kisgyermekekre könnyű nyári sapkát és egy vékony inget adni, de a legbiztosabb, ha inkább a délelőtti és a késő délutáni órákban mennek csak a napra. Az egyévesnél idősebb kisgyermekek számára a vízpartokon 50 faktoros baba naptej használata javasolt. A délutáni órákban, amikor a nap ereje enyhül, a 30 faktoros naptej babáknak is alkalmas lehet.

Adagolópumpás naptej – örökmozgóknak is

A strandon gyakran előfordul, hogy a gyermeknek nincs türelme megvárni, hogy egyenletesen eloszlassa testén a naptejet. Ilyenkor maradhatnak olyan testfelületek, amelyekre egyáltalán nem, vagy csak túl vékonyan kerül naptej, és leégnek a megfelelő gondoskodás ellenére is. A jó hír az, hogy a kenegetés közben le-fel szaladgáló örökmozgók számára is létezik megoldás! Az adagolópumpás naptej babáknak és izgő-mozgó kisgyerekeknek egyaránt biztosítja a megfelelő mennyiségű fényvédőt ahhoz, hogy a leégés elleni védelem áthatolhatatlan legyen. 

További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

Érdekelni fogja

Napallergia gyerekeknél

Amikor a nyaralás első napjaiban egyszer csak azt veszik észre, hogy gyermekük elkezd…

Különböző bőrtípusokra melyik a legjobb naptej?

Melyik a legjobb naptej? Amelyik az Ön bőrtípusának és napozási szokásainak leginkább…