Napallergia kezelése

Ha Ön is tapasztalta már, hogy napozás után vagy akár egy nyári séta, kirándulás alkalmával is apró piros pöttyök, pattanások vagy nagyobb kiterjedésű vörös duzzanatok, hólyagok, csalánkiütések jelennek meg a bőrén, akkor lehet, hogy napallergiás.

A napallergia kezelése során elsődleges szempont a megelőzés, amely az allergia mértékétől függően a közvetlen napfény teljes kerülésétől a megfelelő, napallergiások számára kifejlesztett, magas faktorszámú naptej (pl. Daylong ultra napallergia elleni gél és gél-spray, Eucerin Sun napallergia elleni krém-gél) használatán át a fokozatos nyár eleji napozásig sokféle lehet. Ha azonban mégis megjelennek a sokszor intenzíven viszkető kiütések, a napallergia kezelése olyan nyugtató hatású, viszketés elleni krém alkalmazásával lehet igazán hatékony, amely a kínzó vakarási inger csillapításával egyidejűleg csökkenti a napfény okozta gyulladásos bőrpanaszokat is.

A napallergia okozta csalánkiütés ellen sokszor antihisztamin krém használatát javasolják, de érdemes megfontolni egy bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő növényi kivonatokat – kamillát, körömvirágot, aprócsalánt – tartalmazó, napégés és viszketés ellen egyaránt hatékony krém alkalmazását is. (pl. Calmiderm krém)

A napallergia kezelése házilag gyulladáscsökkentő viszketés elleni krém alkalmazásával abban az esetben javasolt, ha az allergia tünetei nem súlyosak. Amennyiben több testrészre vagy nagy területre kiterjedő csalánkiütések, a nyak illetve a fej területén jelentkező nagy mértékű duzzanat, illetve felhólyagosodó kiütések megjelenését tapasztalja, forduljon orvoshoz, mert a napallergia kezelése ilyen esetekben gyógyszeres terápiát is igényelhet!

További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

Érdekelni fogja

Melyik a legjobb naptej babáknak?

A legjobb baba naptej kiválasztásának kérdésében a szülők nem szívesen kötnek…

Tojásos ricinusolaj hajpakolás

Ha az Ön haja is fénytelen, töredezésre hajlamos és száraz tapintású, az olajos alapú…