Tojásos ricinusolaj hajpakolás

Ha az Ön haja is fénytelen, töredezésre hajlamos és száraz tapintású, az olajos alapú tojásos hajpakolás segítségével megújíthatja tincseit! A ricinusolaj hajpakolás száraz hajra igazi csodaszernek bizonyulhat. De hogyan is működik?

A kiszáradt hajszálak külső védőrétege nedvességtartalmának csökkenésével egyre sérülékenyebbé válik, lemezei könnyen töredeznek. A védőlemezek repedezettségének következtében a haj elveszíti természetes csillogását. Mivel a töredezett külső réteg miatt a kiszáradt hajszálak nem képesek szépen egymáshoz simulni, a haj szinte mindig kicsit kócos, borzas megjelenésű és nehezen kezelhető. A ricinusolaj hajra kenve egymásra simítja a kutikula lemezeit, ezáltal visszaadja a haj fényét és simaságát, a zsírosodásra hajlamos hajat azonban könnyen elnehezítheti. A sűrű ricinusolajat tojással keverve néhány próbálkozás után el tudja majd készíteni azt az egyedi keveréket, melyben a tápláló olajak és a hajnövekedéshez szükséges vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag tojás pontosan olyan arányban szerepelnek, amire az Ön hajának szüksége van.

Hogyan készíthető el ez a tápláló hajpakolás házilag?

Egy tojást keverjen össze egy-két evőkanál ricinusolajjal és egy evőkanál kókuszolajjal vagy olívaolajjal. A ricinusolaj hajra hetente egy-két alkalommal nyugodtan használható. Amire figyelni kell, az a gondos hajmosás: a 20-30 perces hatóidő leteltével nagyon alaposan, szükség esetén akár kétszeri samponozással mosson hajat, hogy a kicsit ragadós, sűrű ricinusolaj maradványai száradás után se nehezítsék el a haját. A tojásos hajpakolás előnye, hogy hajtípustól függően annyi ricinusolajat tehet hozzá, amennyire szüksége van. A ricinusolaj hajpakolás a vékonyszálú hajat könnyen lelapíthatja, ezért a finom, gyenge tartású haj ápolásához kevesebb olajat használjon. Ha jól kitapasztalja a hajtípusához szükséges olaj mennyiségét, a kiszáradásra hajlamos vékonyszálú hajból is fényes és lágy tincseket varázsolhat egy ilyen egyszerű házi hajpakolás segítségével is. A nagyon göndör, ám sokszor száraz és töredező hajra érdemes a tojáshoz kicsit több olajat keverni, így az addig rakoncátlan, szénaboglyaszerű hajfürtök mosás után könnyen fésülhetővé és lágy esésűvé válnak.

A hajerősítő vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó tojás táplálja a hajszálakat, a ricinusolaj pedig szépen egymásra simítja a kiszáradt hajszálak töredezett védőrétegének lemezeit, ezáltal a haj visszanyeri csillogását és simaságát.

A lipidekben gazdag tojásos ricinusolaj hajpakolás száraz hajra és a göndör, gubancolódásra hajlamos loknik megszelídítésére kitűnő megoldás.

További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

Érdekelni fogja

Koffeines hajpakolás házilag

Csak úgy kidobja a kávézaccot a reggeli kávéfőzés után? Ezentúl ne tegye, inkább…

Mire jó a naptej teszt?

Ön milyen naptejet vásárol az idén? Megveszi az évek óta bevált fényvédőt vagy a szezon…