Tojásos ricinusolaj hajpakolás

Ha az Ön haja is fénytelen, töredezésre hajlamos és száraz tapintású, az olajos alapú tojásos hajpakolás segítségével megújíthatja tincseit! A ricinusolaj hajpakolás száraz hajra igazi csodaszernek bizonyulhat. De hogyan is működik?

A kiszáradt hajszálak külső védőrétege nedvességtartalmának csökkenésével egyre sérülékenyebbé válik, lemezei könnyen töredeznek. A védőlemezek repedezettségének következtében a haj elveszíti természetes csillogását. Mivel a töredezett külső réteg miatt a kiszáradt hajszálak nem képesek szépen egymáshoz simulni, a haj szinte mindig kicsit kócos, borzas megjelenésű és nehezen kezelhető. A ricinusolaj hajra kenve egymásra simítja a kutikula lemezeit, ezáltal visszaadja a haj fényét és simaságát, a zsírosodásra hajlamos hajat azonban könnyen elnehezítheti. A sűrű ricinusolajat tojással keverve néhány próbálkozás után el tudja majd készíteni azt az egyedi keveréket, melyben a tápláló olajak és a hajnövekedéshez szükséges vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag tojás pontosan olyan arányban szerepelnek, amire az Ön hajának szüksége van.

Hogyan készíthető el ez a tápláló hajpakolás házilag?

Egy tojást keverjen össze egy-két evőkanál ricinusolajjal és egy evőkanál kókuszolajjal vagy olívaolajjal. A ricinusolaj hajra hetente egy-két alkalommal nyugodtan használható. Amire figyelni kell, az a gondos hajmosás: a 20-30 perces hatóidő leteltével nagyon alaposan, szükség esetén akár kétszeri samponozással mosson hajat, hogy a kicsit ragadós, sűrű ricinusolaj maradványai száradás után se nehezítsék el a haját. A tojásos hajpakolás előnye, hogy hajtípustól függően annyi ricinusolajat tehet hozzá, amennyire szüksége van. A ricinusolaj hajpakolás a vékonyszálú hajat könnyen lelapíthatja, ezért a finom, gyenge tartású haj ápolásához kevesebb olajat használjon. Ha jól kitapasztalja a hajtípusához szükséges olaj mennyiségét, a kiszáradásra hajlamos vékonyszálú hajból is fényes és lágy tincseket varázsolhat egy ilyen egyszerű házi hajpakolás segítségével is. A nagyon göndör, ám sokszor száraz és töredező hajra érdemes a tojáshoz kicsit több olajat keverni, így az addig rakoncátlan, szénaboglyaszerű hajfürtök mosás után könnyen fésülhetővé és lágy esésűvé válnak.

A hajerősítő vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó tojás táplálja a hajszálakat, a ricinusolaj pedig szépen egymásra simítja a kiszáradt hajszálak töredezett védőrétegének lemezeit, ezáltal a haj visszanyeri csillogását és simaságát.

A lipidekben gazdag tojásos ricinusolaj hajpakolás száraz hajra és a göndör, gubancolódásra hajlamos loknik megszelídítésére kitűnő megoldás.

További felvilágosításért forduljon egészségügyi szakemberhez!

Érdekelni fogja

Napallergia kezelése

Ha Ön is tapasztalta már, hogy napozás után vagy akár egy nyári séta, kirándulás…

Hajnövesztő vitaminok

A legjobb hajnövesztő vitamin a kiegyensúlyozott, zöldségekben, gyümölcsökben, húsokban,…