Ewopharma

Ewopharma

kedd, 05 december 2017 09:21

Ínszalag húzódás kezelése

hétfő, 04 december 2017 10:51

Izomfájdalom

A kor előrehaladtával sokan panaszkodnak arra, hogy rendszeresen fáj a hátuk, a válluk, a lábuk vagy a derekuk. Itt fáj, ott fáj, egyre nehezebb reggel elindulni, egyre jobban esik leülni végre a tévé elé. Ne fogadja el, hogy 50, 60 vagy akár 70 éves korára elveszíti mozgékonyságát és kénytelen hozzászokni a mozgásszervi fájdalmakhoz is! A rendszeres testmozgás mind a fizikai mind a lelki egészség szempontjából az évek múltával egyre fontosabb. Az izom- és ízületi fájdalmakat csillapító gyógynövénykrémek segítségével felveheti a harcot a hátfájás, a vállfájdalom, az izommerevség, a porckopás, ízületi gyulladás, vagy egyéb krónikus neurológiai vagy reumatológiai megbetegedések okozta fájdalomérzet ellen. A patikákban többféle izomlazító, fájdalomcsillapító, sőt gyulladáscsökkentő hatású gyógynövénykrém kapható, melyek használata a jobb közérzet biztosítása mellett a mindennapi mozgást is jelentősen megkönnyítheti.

Nemcsak az alkalmi sportolók, de a legelhivatottabb sportemberek is ismerik azt az érzést, amikor a megterhelő edzést követő kezdeti feldobódottság után a másnap ólmos fáradtságérzettel, elnehezülő végtagokkal, az izomláztól fájdalmas mozdulatokkal telik. Még a rendszeresen sportolók életében is sokszor előfordul, hogy a betegség, sérülés okozta hosszabb-rövidebb kihagyást követő vagy az erősítő edzések után fájdalmasak, merevebbek, érzékenyebbek izmaik. Mit tehet ez ellen?

Rendszeresen fáj a háta, a válla, a térde, beáll a nyaka, vagy derékfájdalmai vannak? A mozgásszegény életmódnak és, bár sokan nem is gondolnák, de a növekvő stressznek is jelentős szerepe van az „itt fáj-ott fáj szindróma” kialakulásában. A korral jár! - legyintenek sokan. Mások azonnal bekapnak egy fájdalomcsillapító tablettát, a legtöbben pedig akár évekig is szenvednek a nappalokat és éjszakákat egyaránt megkeserítő fájdalomtól. A fájdalomcsillapító gyógyszerek rendszeres szedése komoly emésztőrendszeri mellékhatásokat is okozhat, ezért érdemes a fájdalom helyén közvetlenül ható krémeket vagy tapaszokat kipróbálni. Milyen szempontok alapján válasszon ezek közül?

Túl fűszereset, zsírosat, szokatlan ízűt, vagy egyszerűen csak sokat evett és ivott? Mintha egy kő lenne a gyomrában, fáj, nyom, puffad és hányingere van? Egy-egy nagyobb családi étkezés vagy baráti összejövetel után, egzotikus külföldi utazás, nyaralás alatt időnként jól jönne egy bevált szer az evés-ivás okozta émelygés és gyomorfájás ellen? A gyömbér természetes módon serkenti az emésztést, gyorsan csökkenti a teltségérzetet és a kellemetlen  gyomorpanaszokat. A gyömbér hatását a gyomorrontás okozta gyomorfájás, puffadás és hányinger ellen nemcsak a népgyógyászati tapasztalatok, de különböző vizsgálatok is igazolják.

A vállfájdalom okai nagyon sokfélék lehetnek: a gerincoszlop helytelen testtartásból eredő deformitásaitól kezdve, a vállízület túlterheléséből adódó ízületi gyulladáson vagy ízületi kopáson és a daganatos megbetegedéseken át, a baleseti vagy sportsérüléseken keresztül egészen a pszichés okokból kialakuló tartós izomfeszülésig terjed a skála.

szerda, 25 október 2017 10:14

Izomlazító gyógyszerek

A fájdalmas izommerevség gyakran neurológiai vagy reumatológiai betegségek következtében alakul ki, de a helytelen testtartás, sőt, az állandó szorongás, stressz is okozhatja egyes izomcsoportok feszülését. Ilyenkor az izom nem képes megfelelően elernyedni, folyamatos összehúzódása miatt mozgatásakor fájdalomérzet jelentkezik, emiatt a mozgástere is szűkül. A merev izom tapintása, enyhe masszírozása is fájdalommal jár.

szerda, 25 október 2017 10:13

Napallergia gyerekeknél

Amikor a nyaralás első napjaiban egyszer csak azt veszik észre, hogy gyermekük elkezd vakarózni, a hátán, a mellkasán vagy a karjain pedig piros kiütések jelennek meg, a legtöbben egyből arra gondolnak, hogy valamilyen fertőző gyermekbetegsége van. „Még el sem kezdődött, de már vége a nyaralásnak, két hét szobafogság, strandra nem mehet, biztos fertőző is, ilyen a mi formánk. De hol szedhette össze ezt a gyerek, mikor hetek óta nem jár közösségbe?” - sorjázhatnak ilyenkor a sötét gondolatok.

1. oldal / 31