A gyorsan zsírosodó haj sokak számára mindennapi gondot jelent. A zsíros haj ápolására számos megoldást kínál a kozmetikai ipar, de igazából sokszor a legjobb zsíros hajra ajánlott sampon sem oldja meg a gyakori hajmosás mellett is gyorsan zsírosodó haj problémáját.

A zsíros haj gondozása kapcsán gyakori tévhit, hogy a gyorsan zsírosodó haj túl gyakori mosása fokozza a haj idő előtti zsírosodását. A közhiedelemmel ellentétben a gyorsan zsírosodó haj gyakori mosást igényel, hiszen a zsíros haj kialakulása a túlzott faggyútermelés következménye, melynek legjobb kezelési módja a felesleges faggyú eltávolítása a fejbőrről és a hajszálakról.

Az Ön hajának színe, állaga, vastagsága, mennyisége egyedülálló! Vagyis nincs két „hajszálra egyforma” haj. Hajának jellemzőit a genetikai adottságokon túl a külső környezeti hatások, az Ön életmódja, táplálkozási, tisztálkodási, hajápolási szokásai teszik egyedivé. A legjobb sampon kiválasztása tehát mindig az Ön hajtípusától, elvárásaitól, és egyéni tapasztalataitól függ, léteznek azonban bizonyos összetevők, amelyek elősegítik a különböző hajproblémák megoldását.

Érdekelni fogja

A zsíros haj és a hajmosás

A zsíros haj gondozása kapcsán gyakori tévhit, hogy a gyorsan zsírosodó haj túl gyakori…

A zsíros haj ápolása

A gyorsan zsírosodó haj sokak számára mindennapi gondot jelent. A zsíros haj ápolására…